27/10/2025
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού μπανάνα ώριμη, πολτοποιημένη
- 1 μεγάλο αυγό
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- Φέτες μπανάνας για το σερβίρισμα
- Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπολ, χτυπήστε την μπανάνα και το αυγό μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και, στη συνέχεια, ρίξτε τα ξηρά υλικά. Το μείγμα θα είναι ελαφρώς σβολιασμένο.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής ή βουτυρώστε ελαφρώς.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίξτε την ποσότητα ζύμης για να φτιάξετε τις τηγανίτες.
- Μαγειρέψτε μέχρι οι τηγανίτες να φουσκώσουν στην κορυφή και να ροδίσουν στο κάτω μέρος, 2- 3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε τις και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν, 1- 2 λεπτά ακόμα. Το μείγμα φτιάχνει 8 τηγανίτες.
- Σερβίρετε με φέτες μπανάνας και σιρόπι σφενδάμου.
