ΚεντρικήΜαγειρική

Σαλάτα με πλιγούρι, φέτα και σταφίδες

20/10/2025

Υλικά (3 μερίδες)

  • 200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. δυόσμο
  • 120 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
  • 220 γρ. βρασμένο πλιγούρι
  • 3 κ.σ. σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
  • 25 γρ. κουκουνάρι

Για το dressing

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να προκύψουν 220 γρ. βρασμένου πλιγουριού.
  • Βήμα 2: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βήμα 3: Χτυπάμε τα υλικά για το dressing και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
  • Βήμα 4: Περιχύνουμε το dressing πάνω στη σαλάτα και απολαμβάνουμε. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά, όπως ρόκα ή σπανάκι.

 

Related posts

Πώς να απαλλαγείτε από τις κοκκινίλες που αφήνει η αποτρίχωση με κερί γρήγορα

xristiana

Προσβάσιμα 257 σχολεία σε παιδιά με αναπηρία

xristiana

Εγκαίνια της 10ης Ατομικής Έκθεσης Ζωγραφικής της εικαστικού Πόπης Παλαιοκρασσά Κοτζιά

xristiana