20/10/2025
Υλικά (3 μερίδες)
- 200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 3 κ.σ. δυόσμο
- 120 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
- 220 γρ. βρασμένο πλιγούρι
- 3 κ.σ. σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
- 25 γρ. κουκουνάρι
Για το dressing
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να προκύψουν 220 γρ. βρασμένου πλιγουριού.
- Βήμα 2: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βήμα 3: Χτυπάμε τα υλικά για το dressing και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
- Βήμα 4: Περιχύνουμε το dressing πάνω στη σαλάτα και απολαμβάνουμε. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά, όπως ρόκα ή σπανάκι.
-
Πηγή: https://www.newsbeast.gr