5/10/2025
Υλικά (3 μερίδες)
- 5 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους
- 1 μεγάλη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
- 5 κ.σ. κόκκινη σάλτσα ντομάτας
- 100 γρ. τυρί ρικότα
- 1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Βήμα 2: Παίρνουμε δύο φέτες κολοκυθιού, τις βάζουμε δίπλα-δίπλα, φροντίζοντας ωστόσο η μία να πατάει πάνω στην άλλη, γεμίζουμε με 1 κ.γ. ρικότα και 1 ροδέλα ντομάτας, και τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κολοκύθια.
- Βήμα 3: Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον αποξηραμένο δυόσμο.
- Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 15-20 λεπτά.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr