ΚεντρικήΠεριβάλλον

Παπασταύρου: Η Ελλάδα γίνεται πύλη εισόδου για το αμερικανικό LNG

24/10/2025

Σε είσοδο, μέσω της οποίας το αμερικανικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο θα φτάνει σε Βουλγαρία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ουγγαρία και αλλού, εξελίσσεται η Ελλάδα, καθώς η γεωγραφική θέση και οι υποδομές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια διαμορφώνουν ένα τοπίο, στο οποίο η χώρα μας διαδραματίζει κεντρικό ενεργειακό ρόλο.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου μιλώντας σήμερα στο Renewable & Storage Forum.

«Το 2019, ανέφερε, στη χώρα έρχονταν 6 με 7 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για κατανάλωση. Τώρα έρχονται 17 δισ. κυβικά μέτρα, από τα οποία τα 11, προερχόμενα κυρίως από το αμερικανικό LNG, επανεξάγονται σε γειτονικές χώρες. Έτσι η χώρα μας αποκτά ολοένα και περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο».

Κρίσιμη επίσκεψη

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαιτέρως  στην αναμενόμενη επίσκεψη σε δύο εβδομάδες, στην Ελλάδα, του υπουργού ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ μαζί με άλλους 20 υπουργούς από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα 4 ζώδια που βάζουν τον εαυτό τους πάνω από όλα – Πώς επηρεάζει αυτό τις σχέσεις τους;

xristiana

Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου

xristiana

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ νότια των Χανίων

xristiana