ΚεντρικήΠεριβάλλον

Παπασταύρου για πετρέλαιο θέρμανσης: Στη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας τετραετίας

15/10/2025

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε σήμερα, με την τιμή να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, όπως προκύπτει τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος βενζινοπωλών και καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σήμερα ξεκίνησε σήμερα στο 1,10 ευρώ το λίτρο στην Αττική, από  1,19 ευρώ το λίτρο που ήταν πέρυσι.

Η τιμή είναι μειωμένη σχεδόν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι» υπογράμμισε ο κ. Ασμάτογλου, σημειώνοντας πως η τιμή είναι πιο υψηλή στη νησιωτική Ελλάδα γιατί υπάρχουν οι θαλάσσιες μεταφορές.  Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην ηπειρωτική Ελλάδα σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, είπε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης. «Δεν υπάρχει ζήτηση…  δεν υπάρχουν χρήματα» απάντησε και πρόσθεσε πως « οι δεξαμενές έχουν μείνει από τον Απρίλιο και μετέπειτα άδειες.

Δεν πήρε ο κόσμος πετρέλαιο με το κλείσιμο της περιόδου και καλά έκανε γιατί είναι χαμηλότερη  τώρα η τιμή.  Αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος.

Δεν πήρε γιατί δεν είχε χρήματα και δεν έχει χρήματα. Ακόμη και τώρα οι παραγγελίες μας είναι πολύ λίγες. Να πούμε ότι είναι καλός ο καιρός; Θα σας πω ότι είναι πιο κρύος από τη περσινή χρονιά .Η περσινή χρονιά είχε παραγγελίες αυτή την περίοδο».

Τι λέει ο κ.Παπασταύρου

Για την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης μίλησε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Σταύρος Παπασταύρου  στον ANT1. Πρόκειται για «τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας τετραετίας, 7- 8% χαμηλότερη από πέρυσι» υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση καυσίμων θέρμανσης μέχρι τέλος Οκτωβρίου, με προϋπολογισμό περίπου 200 εκατ. ευρώ, η οποία και θα ωφελήσει 1.200.000 πολίτες.

Ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί η πρώτη δόση, περίπου το 60% του επιδόματος, ποσοστό που μεταφράζεται σε επίδομα ύψους από 100 έως 800 ευρώ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια, το οποίο μπορεί να φθάσει και τα 1.000 και 1.200 ευρώ για τους κατοίκους περιοχών που δοκιμάζονται από χαμηλές θερμοκρασίες.

Related posts

Ρινική υγιεινή: Γιατί και πώς πρέπει να φροντίζετε τη… μύτη σας

xristiana

Πώς η κολοκύθα μπορεί να κάνει το δέρμα σας να λάμπει

xristiana

7 αφεψήματα από βότανα για τη δυσκοιλιότητα

xristiana