8/10/2025
Υλικά (12 τεμάχια)
- 80 γρ. αλεύρι χαρουπιού
- 80 γρ. βρώμη αλεσμένη σε μορφή άλευρου
- 90 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
- 90 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100–120 γρ. κουβερτούρα με στέβια
- 1 κ.γ. λάδι καρύδας
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι χαρουπιού, το αλεύρι βρώμης και το αλάτι με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Βήμα 2: Σε άλλο μπολ ή βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το μέλι με το αμυγδαλοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Βήμα 3: Ενώνουμε τα δύο μείγματα και πλάθουμε με τα χέρια μας 12 ισομεγέθη μπαλάκια.
- Βήμα 4: Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και με τα δάχτυλά μας τα πιέζουμε ώστε να γίνουν λίγο πιο πλακέ.
- Βήμα 5: Τα βάζουμε στην κατάψυξη περίπου 10-15 λεπτά, για όσο διάστημα χρειαστεί να λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας.
- Βήμα 6: Βουτάμε τα μπισκότα ολόκληρα ή μέχρι τη μέση στη λιωμένη κουβερτούρα και τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1–2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η σοκολάτα.
Διατροφική αξία ανά τεμάχιο
- Ενέργεια: 80 kcal
- Υδατάνθρακες: 22,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6,7 γρ.
- Λιπαρά: 8,9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,8 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Πηγή: https://www.newsbeast.gr