ΚεντρικήΜαγειρική

Κεκάκια με κόκκινα φρούτα & λάιμ

1/10/2025

Υλικά (6 τεμάχια)

  • 100 γρ. & 1 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα
  • 50 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • ξύσμα από 1–2 λάιμ
  • 70 γρ. μέλι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα 100 γρ. αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βήμα 2: Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα, το μέλι, το ελαιόλαδο το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, και τα χτυπάμε καλά με αβγοδάρτη.
  • Βήμα 3: Σε τρίτο μπολ, βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν.
  • Βήμα 4: Ενώνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
  • Βήμα 5: Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μοιραστούν παντού.
  • Βήμα 6: Σε έξι μικρές φόρμες για ατομικά κέικ βάζουμε από ένα μικρό κομμάτι λαδόχαρτο ή τις αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, για 20 λεπτά.

Related posts

Mαθητές και μαθήτριες σχεδίασαν κόμικς με ιστορίες για την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση

xristiana

Ο σύζυγος με την πρόωρη… κορύφωση

xristiana

ΔΩΡΕΑΝ ένα σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών που αφορά όλες τις οικογένειες, σχολεία και φορείς της χώρας

xristiana