ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ημαθία: Βαρυχειμωνιά και χιόνια στο Σέλι – Ετοιμασίες στο χιονοδρομικό

8/10/2025

Εκτός από τους επισκέπτες περιμετρικά του χωριού βρίσκονται και αρκούδες

Τα… χειμερινά του φοράει ήδη το ορεινό Σέλι στην Ημαθία με το χιόνι να έχει ασπρίσει το χιονοδρομικό στην κορυφή του βουνού και τους κατοίκους να έχουν φουλ τη θέρμανση αφού ο υδράργυρος έχει πέσει ακόμα και στους -4 βαθμούς Κελσίου.

«Στο πάνω μέρος του χωριού έπεσαν νιφάδες χιονιού και στο χιονοδρομικό το «έπιασε» το χιόνι» είπε στο thestival.gr ο πρόεδρος του Σελίου, Γιώργος Φαρσαρώτος προσθέτοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που χιόνισε φέτος με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της κοινότητας «να μπαίνουν στο κλίμα του χειμώνα και των χειμερινών σπορ».

Το κρύο στο Σέλι που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450 μέτρων είναι ήδη τσουχτερό με τη θερμοκρασία να φτάνει μόλις τους 3- 4 βαθμούς Κελσίου ενώ τη νύχτα όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας να πέφτει και υπό το μηδέν.

«Το πρωί είχε 2 βαθμούς Κελσίου και τώρα έχει 4 βαθμούς. Έχουμε ήδη σημειώσει και αρνητικές θερμοκρασίες, πριν λίγες ημέρες είχαμε -4 βαθμούς Κελσίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρσαρώτος με τη θέρμανση και τα τζάκια να έχουν ανάψει εδώ και ημέρες.

Το Σέλι αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών Θεσσαλονικέων που το επισκέπτονται τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα για να απολαύσουν τον καφέ τους και το φαγητό τους ενώ όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας έχουν γίνει μια σειρά μικρών και σημαντικών έργων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως είναι η βελτίωση του φωτισμού και η τοποθέτηση πινακίδων με χρήσιμες πληροφορίες για την κοινότητα και το χιονοδρομικό.

Στο φουλ οι προετοιμασίες στο χιονοδρομικό

Η χιονόπτωση στο χιονοδρομικό βρήκε τους εργαζόμενους σε εργασίες προετοιμασίας για τη νέα σεζόν που όπως εκτιμάται θα είναι εξαιρετική αν συνεχιστούν οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες.

Ήδη στο χιονοδρομικό όπως ανέφερε στο thestival.gr ο διευθυντής του Απόστολος Μελιόπουλος τα καφέ και τα εστιατόρια λειτουργούν καθημερινά και πολλοί είναι εκείνοι που τα επισκέπτονται.

«Έχει πέσει χιόνι πάνω από τα 1600 μέτρα και εμείς ετοιμαζόμαστε εντατικά και όπως δείχνει ο καιρός προβλέπεται φέτος να έχουμε μια καλή σεζόν. Προς το παρόν είμαστε σε φάση προετοιμασίας και γίνονται φυσικά οι απαραίτητοι έλεγχοι στα μηχανήματα και οι απαραίτητες προμήθειες» τόνισε ο κ. Μελιόπουλος.

Στο χιονοδρομικό του Σελίου λειτουργούν 12 αναβατήρες και 13 πίστες με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας η κάθε μία.

Related posts

Πόσα λεπτά πρέπει να καθόμαστε στον ήλιο για να μαυρίσουμε με ασφάλεια ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας μας

xristiana

Ζώδια σήμερα (11/12): Προγραμματίστε τις ενέργειές σας από το μεσημέρι και μετά – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

9ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

xristiana