ΚεντρικήΜαγειρική

Στριφτάρια με πέστο και παρμεζάνα

19/9/2025

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα πέστο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε μισό φλιτζάνι από το πέστο ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα.
  3. Πασπαλίστε τη μισή παρμεζάνα πάνω από το πέστο.
  4. Κόψτε σε λωρίδες και διπλώστε κάθε λωρίδα στη μέση και στη συνέχεια σηκώστε την και στρίψτε την μερικές φορές.
  5. Τοποθετήστε τα στριφτά κομμάτια σε ένα ταψί ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  6. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας και το υπόλοιπο πέστο και παρμεζάνα.
  7. Αλείψτε κάθε στριφτάρι με το χτυπημένο αυγό.
  8. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  9. Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν σερβίρετε.

Related posts

“Φροντίζοντας αυτούς που φροντίζουν” – Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου

xristiana

ΕΕ: Την τελευταία εξαετία οι τρεις χειρότερες περίοδοι δασικών πυρκαγιών

xristiana

Μακαρονάδα με κρέμα μελιτζάνας

xristiana