23/9/2025
Υλικά (12-14 τεμάχια)
- 300 γρ. ανθότυρο
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κούπες αλεύρι βρώμης
- 4 ασπράδια
- 2/3 κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
- ½ κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- 30 γρ. σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 20-25 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο και καρυκεύματα της επιλογής μας (σκόνη σκόρδου, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι). Ύστερα, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
- Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, φροντίζοντας να ενσωματώσουμε το αλεύρι σταδιακά σε δύο με τρεις δόσεις.
- Βήμα 3: Με ένα scoop ή κουτάλι πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου) μέχρι να ροδίσουν τα μανιταροπιτάκια.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr