30/9/2025
Υλικά (1 μερίδα)
- 1 κούπα ρεβίθια ψητά
- 1 κούπα φρέσκα λαχανικά της επιλογής μας, ψιλοκομμένα (π.χ. καρότο, πιπεριές, αγγούρι, κρεμμύδι)
- 40 γρ. ανθότυρο νωπό
- 5–6 φουντούκια, χοντροκομμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ φρέσκο λεμόνι (ανάλογα με την οξύτητα που επιθυμούμε)
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βράζουμε τα ρεβίθια για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180oC, στις αντιστάσεις, για 30–40 λεπτά με κάρυ, κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι.
- Βήμα 2: Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα ρεβίθια και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε το τυρί, το οποίο θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι.
- Βήμα 4: Τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια, το λάδι και το λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά και απολαμβάνουμε τη χορταστική και δροσερή σαλάτα μας.