ΚεντρικήΜαγειρική

Σαλάτα με ψητά ρεβίθια & ανθότυρο

30/9/2025

Υλικά (1 μερίδα)

  • 1 κούπα ρεβίθια ψητά
  • 1 κούπα φρέσκα λαχανικά της επιλογής μας, ψιλοκομμένα (π.χ. καρότο, πιπεριές, αγγούρι, κρεμμύδι)
  • 40 γρ. ανθότυρο νωπό
  • 5–6 φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ φρέσκο λεμόνι (ανάλογα με την οξύτητα που επιθυμούμε)

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βράζουμε τα ρεβίθια για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180oC, στις αντιστάσεις, για 30–40 λεπτά με κάρυ, κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι.
  • Βήμα 2: Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα ρεβίθια και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε το τυρί, το οποίο θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι.
  • Βήμα 4: Τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια, το λάδι και το λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά και απολαμβάνουμε τη χορταστική και δροσερή σαλάτα μας.

 

Related posts

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

xristiana

ΟΗΕ: 67 κράτη υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Ανοικτή Θάλασσα

xristiana

Βιταμίνες, ιχθυέλαια, μέταλλα: Ποια ωφελούν και ποια βλάπτουν την καρδιά;

xristiana