ΚεντρικήΜαγειρική

Πράσινα pancakes

16/9/2025

Υλικά

  • 100γρ φύλλα σπανάκι ή baby σαλάτα

  • 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 μεγάλα αβγά ελευθέρας βοσκής

  • 275ml γάλα

  • ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

  • 1–2 κ.σ. λάδι (οποιοδήποτε μαγειρικό λάδι)

  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • βούτυρο και τριμμένο τυρί, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάλτε το σπανάκι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά και το γάλα σε μούλτι. Προσθέστε το αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει όσο πιο λείο γίνεται.

Βήμα 2ο

Αλείψτε με λίγο λάδι τον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά. Η χαμηλή φωτιά βοηθά να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα των pancakes.

Βήμα 3ο

Ρίξτε τρεις μικρές κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι, αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσα τους. Καθεμία θα πρέπει να απλωθεί αργά και να φτάσει περίπου τα 8εκ. διάμετρο. Ψήστε για 1½-2 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα pancakes, να εμφανιστούν φουσκάλες και η επιφάνειά τους να φαίνεται σχεδόν στεγνή. Αναποδογυρίστε με μία σπάτουλα και ψήστε για ακόμη 1 λεπτό από την άλλη πλευρά.

Βήμα 4ο

Μεταφέρετε τα τρία ψημένα pancakes σε ένα ζεσταμένο πιάτο, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και μια στεγνή πετσέτα κουζίνας για να διατηρηθούν ζεστά. Ψήστε τα υπόλοιπα εννιά pancakes με τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας το τηγάνι με λίγο λάδι ανάμεσα σε κάθε δόση. Αν το μείγμα αρχίσει να γίνεται πολύ πηχτό, απλά χτυπήστε μέσα λίγο επιπλέον γάλα.

Βήμα 5ο

Σερβίρετε τα pancakes σε στοίβες, γαρνιρισμένα με βούτυρο και τριμμένο τυρί.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Ημέρα Υιοθεσίας από την Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης

xristiana

Let’s Dance: Δείτε τις απίστευτες χορευτικές φιγούρες ενός γίββωνα (vid)

xristiana

Η συνταγή για τα διάσημα ιταλικά panzerotti

xristiana