22/9/2025
Υλικά (10 τεμάχια)
- 200 γρ. βρώμη
- 150 γρ. κουβερτούρα με στέβια
- 150 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια μαζί με το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να πάρει παχύρρευστη μορφή.
- Βήμα 2: Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βρώμη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας καλά.
- Βήμα 3: Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, φτιάχνουμε 10 μεγάλα μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε λαδόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 1-2 ώρες.