ΚεντρικήΜαγειρική

Χοιρινές πανσέτες στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά

12/8/2025

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2- 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι και δυόσμο για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  2. Προσθέστε τις χοιρινές πανσέτες και ψήστε για 5- 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ελαφρώς.
  3. Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρετε για άλλα 3- 4 λεπτά.
  4. Ρίξτε το ντοματοπελτέ και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε να βράσει για 1- 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
  6. Ρίξτε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.
  7. Καλύψτε το κατσαρολάκι και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι οι πανσέτες και τα λαχανικά να μαλακώσουν εντελώς.
  8. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και δυόσμο.

Related posts

Δωρεάν νομική πληροφόρηση για εργασιακά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα

xristiana

Παντρεύτηκε Ένας Γέρος Αγρότης Μια Νεαρή

xristiana

Διαβήτης: Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο και την ικανότητα σκέψης

xristiana