4/8/2025
Υλικά (25-30 τεμάχια)
- 3 κολοκυθάκια
- 1 καρότο
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 ασπράδια
- 150 γρ. κίτρινο τυρί light, τριμμένο
- 250 γρ. αλεσμένη βρώμη
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. κουρκουμάς
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Αλέθουμε το καρότο, τα κολοκυθάκια και τη γλυκοπατάτα σε πολυκόφτη.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών τα ασπράδια, το τυρί και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Συνεχίζουμε με την αλεσμένη βρώμη, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Βήμα 4: Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr