ΚεντρικήΜαγειρική

Καλοκαιρινό «τουρλού» με κους κους

11/8/2025

Υλικά (4 μερίδες)

  • 4 μικρές μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα κους κους (ωμό)
  • αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά, ρίγανη
  • 2 κ.σ. λάδι
  • λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
  • Βήμα 2: Σε μία κατσαρόλα, μαγειρεύουμε τις πιπεριές με τη μελιτζάνα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες με λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Βήμα 3: Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι επιπλέον νερό (ίσως και λίγο παραπάνω) σε 2-3 δόσεις. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Βήμα 4: Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό μας, σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι (ταιριάζει πολύ) και απολαμβάνουμε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

«Η γειτονιά των πρωταθλητών» στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

xristiana

Παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους στην ανατολική Ουκρανία, γάτες και σκύλοι αναζητούν νέα σπίτια στην Ρωσία

xristiana

Πιστοποιημένο Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ Στο Μύλο Του Παππά

xristiana