ΚεντρικήΠεριβάλλον

Δράση ευαισθητοποίησης για τα μικροπλαστικά στον Δήμο Προποντίδας

1/8/2025

Μεγάλο ποσοστό των μικροπλαστικών καταλήγει στα θαλάσσια οικοσυστήματα. Όλο και περισσότερες μελέτες εξετάζουν τις αρνητικές επιδράσεις από την κατανάλωση τους όχι μόνο στους θαλάσσιους οργανισμούς αλλά και στην ανθρώπινη υγεία, καθώς ενώσεις από τη διάσπαση των μικροπλαστικών έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται ως και τον άνθρωπο μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Η αόρατη απειλή των μικροπλαστικών στο θαλάσσιο οικοσύστημα” είναι το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών που διοργανώνει η περιβαλλοντική ομάδα “Εχεδώρου Φύσις”, το Σάββατο 2 Αυγούστουαπό τις 19:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ. στον παραλιακό πεζόδρομο των Νέων Μουδανιών.

H δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Προποντίδας.

Τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις» θα διαμορφώσουν ένα εργαστήριο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για την ανάδειξη του σοβαρού ζητήματος της απειλής των μικροπλαστικών και τις επιπτώσεων τους στους οργανισμούς.

Mε σκοπό τον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σοβαρό πρόβλημα των μικροπλαστικών και την επιβάρυνση των θαλασσών και των ακτών. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι γνώσεων για το πρόβλημα των μικροπλαστικών.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα λάβουν μέρος στην κλήρωση μεταλλικών παγουριών.

Related posts

Εκδήλωση Για Τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

xristiana

Εφιαλτική πρόβλεψη: Είδος καρκίνου θα αυξηθεί πάνω από 55% τα επόμενα χρόνια

xristiana

Δήμος Αθηναίων: Παρατείνεται άλλον έναν χρόνο η δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε 25 σταθμούς της πόλης

xristiana