15/8/2025
Υλικά (8-10 κομμάτια)
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. αλεύρι βρώμης
- 2 αβγά
- 100 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη, με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
- 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 2 κ.σ. ανάμεικτο μαύρο και λευκό σουσάμι
- 2 κ.σ. δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο.
- Βήμα 2: Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα και το ανθότυρο.
- Βήμα 3: Ομογενοποιούμε τα υλικά, στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι (στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα) και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 173 kcal
- Υδατάνθρακες: 28,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26,1 γρ.
- Λιπαρά: 12,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Πηγή: https://www.newsbeast.gr