25/8/2025
Υλικά (4 τεμάχια)
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ. αλεύρι Ζέας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. μέλι
- 70 γρ. κουβερτούρα με στέβια, ψιλοκομμένη
Για το άλειμμα
- 1 αβγό και ⅓ κούπας γάλα, καλά ανακατεμένα μεταξύ τους
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το μέλι, μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.
- Βήμα 3: Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τέσσερα μέρη, δίνουμε στρογγυλό σχήμα και αλείφουμε με το μείγμα αβγού-γάλακτος με τη βοήθεια πινέλου.
- Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr