23/8/2025
Υλικά (15-20 τεμάχια)
- 1 κούπα ανθότυρο
- 1 αβγό και 2 ασπράδια
- ⅔ κούπας κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
- 2½ κούπες πίτουρο βρώμης
- 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι τυρί cottage
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λακτόζη
- 250 γρ. σπανάκι
- 3 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- ½ κούπα πράσο, λεπτοκομμένο
- ½ κούπα ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά. Αν έχουν μείνει υγρά, σουρώνουμε το μείγμα από το σπανάκι. Στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βήμα 2: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη σειρά: το αβγό και τα ασπράδια, το γιαούρτι, το γάλα, το πιπέρι, όλο το πίτουρο και το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε το ανθότυρο σε μεγάλα κομμάτια, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 4: Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα ταψί και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, σχηματίζουμε τις μπουκιές σπανακόπιτας, φροντίζοντας να έχουν ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Βήμα 5: Πασπαλίζουμε τις μπουκιές με το σουσάμι.
- Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Διατροφική αξία ανά μπουκιά
- Ενέργεια: 52 kcal
- Υδατάνθρακες: 14,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8,4 γρ.
- Λιπαρά: 2,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Πηγή: https://www.newsbeast.gr
