ΚεντρικήΜαγειρική

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

10/8/2025

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια, μέτρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο
  • 1 αυγό
  • 4- 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 80 γρ. φέτα
  • Λίγο μαυροπίπερο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τρίψτε τα κολοκυθάκια, τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε και αφήστε τα για 15’ να βγάλουν τα ζουμιά τους.
  3. Στύψτε καλά να βγάλουν όσο πιο πολλά υγρά γίνεται.
  4. Βάλτε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, λίγο άνηθο, λίγο μαϊντανό, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη γραβιέρα, τη φέτα και μαυροπίπερο.
  5. Ζυμώστε και πλάστε τους κολοκυθοκεφτεδες.
  6. Λαδώστε ελαφρώς και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.

Related posts

Ευαίσθητη και ευάλωτη η Αρκτική: Ανεβάζει θερμοκρασία τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο

xristiana

Γιατί αξίζει περισσότερο να επενδύεις σε μια κρέμα νυκτός παρά σε μια κρέμα ημέρας, σύμφωνα με ειδικούς

xristiana

Πώς να κάνεις την επιδερμίδα σου να δείχνει καλύτερη σε μία νύχτα

xristiana