ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά στο φούρνο με κιμά

24/8/2025

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. ξινή κρέμα
  • 3 φλ. τσαγιού μακαρόνια (κοφτά κατά προτίμηση)
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει καφετί απόχρωση.
  2. Προσθέστε την πιπεριά και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και την ξινή κρέμα.
  4. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente και σουρώστε τα.
  6. Ανακατέψτε τον κιμά στα ζυμαρικά και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
  7. Καλύψτε με παρμεζάνα.
  8. Ψήστε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Related posts

Μια ματιά στην Κρητική Κουζίνα

xristiana

Παπασταύρου: Τα θαλάσσια πάρκα έρχονται να προστατεύσουν τη μοναδική βιοποικιλότητα που έχει η Ελλάδα

xristiana

Το καλοκαιρινό φρούτο που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

xristiana