24/8/2025
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
- 300 γρ. ξινή κρέμα
- 3 φλ. τσαγιού μακαρόνια (κοφτά κατά προτίμηση)
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει καφετί απόχρωση.
- Προσθέστε την πιπεριά και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και την ξινή κρέμα.
- Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente και σουρώστε τα.
- Ανακατέψτε τον κιμά στα ζυμαρικά και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
- Καλύψτε με παρμεζάνα.
- Ψήστε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr