News ΑΜΕΑΚεντρική

Φανάρι: Ειδική ράμπα για ΑμεΑ στην παραλία

2/7/2025

Στο Φανάρι Ροδόπης, το seatrack, η ειδική ράμπα για τα ΑμεΑ στην παραλία, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, κ. Αλέξανδρο Σκοπιανό, πρόκειται για μία πρωτοποριακή κατασκευή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να προσέλθουν στην παραλία και να χαρούν τη θάλασσα με αυτονομία, χωρίς κινδυνεύουν.

Για την εγκατάσταση της ράμπας επιλέχτηκε η υπέροχη παραλία στο Φανάρι, μία πραγματική όαση πολύ κοντά στο χωριό, ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν πρόσβαση και σε άλλα σημεία, εστίασης και ψυχαγωγίας.

Όπως είπε ο κ. Σκοπιανός, το σύστημα προσφέρει ισοτιμία στην κοινωνική ζωή, καθώς η θάλασσα αποτελεί κοινό αγαθό και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Κριέ, μπορεί να υπάρξουν πολύ σημαντικές συναντήσεις»

xristiana

Συγκέντρωση Φαρμάκων Και Υγειονομικού Υλικού Για Το Κοινωνικό Φαρμακείο Του Δ. Ωραιοκάστρου

xristiana

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Άνεμοι έως και 9 μπορόφ στα δυτικά και ανατολικά πελάγη

xristiana