ΚεντρικήΜαγειρική

Light noodles με λαχανικά

23/7/2025

Υλικά (2 μερίδες)

  • 3 κούπες noodles βρασμένα, ιδανικά ρυζιού (για το μαγείρεμά τους ακολουθούμε τις οδηγίες της εκάστοτε συσκευασίας που έχουμε επιλέξει)
  • 2 κούπες ωμά λαχανικά, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • κάρι, κουρκουμάς, αλάτι, πιπέρι
  • ½ κούπα νερό

Για τη σάλτσα

  • 2-3 κ.σ. σόγια με λιγότερο αλάτι
  • 1 κ.σ. κέτσαπ με στέβια
  • 1 κ.γ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα κάσιους (ανά μερίδα)
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα για 3-4 λεπτά.
  • Βήμα 2: Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό, προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  • Βήμα 3: Σε αυτό το σημείο έχουμε ανακατέψει ξεχωριστά όλα τα υλικά της σάλτσας, την οποία προσθέτουμε, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά συνεχόμενα.
  • Βήμα 4: Στα επόμενα 1-2 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε προσθέτοντας το σουσάμι και τα κάσιους.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 440 kcal
  • Υδατάνθρακες: 38,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2,9 γρ.
  • Λιπαρά: 6 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Related posts

Αλλαξιέρες και αμφίβιο αμαξίδιο αλλά και wc για ΑΜΕΑ στην παραλία Λεχαίου που έχει και αυτή, για πρώτη χρονιά, την γαλάζια σημαία

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 18/8

xristiana

Croque Monsieur: Η συνταγή για το απόλυτο γαλλικό τοστ

xristiana