29/7/2025
Υλικά (1 ταψί, 8-10 μερίδες)
- 500 γρ. σάρκα ψημένης γλυκοπατάτας (για να βγει η σάρκα στα 500 γρ., θα χρειαστούμε γλυκοπατάτες 700 γρ.)*
- 120 γρ. μέλι
- 200 γρ. φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι
- 30 γρ. κουβερτούρα με στέβια, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/3 κούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε τη σάρκα γλυκοπατάτας σε ένα μπολ και την διαλύουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Βήμα 2: Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το μείγμα της τάρτας και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την κουβερτούρα.
- Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο ούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού, αυτό βγαίνει καθαρό.
- Βήμα 4: Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μπουκιές φρέσκου φρούτου της επιλογής μας.
* Για τη σάρκα ψημένης γλυκοπατάτας: Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν (οι πατάτες είναι έτοιμες όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και μπαινοβγαίνει χωρίς αντίσταση) για 50 λεπτά περίπου. Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και μεταφέρουμε τη σάρκα τους σε ένα μπολ.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr