10/7/2025
Υλικά (1 ταψί, 10–13 κομμάτια)
- 1 κιλό baby κολοκυθάκια
- 250 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι και λιπαρά (200 γρ. για το μείγμα της πίτας & 50 γρ. από πάνω για το ψήσιμο)
- 200 γρ. ανθότυρο χλωρό
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 αβγά και 3 ασπράδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. αλεύρι Ζέας
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά από τα περιττά υγρά.
- Βήμα 2: Ρίχνουμε στο τριμμένο κολοκύθι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Ανακατεύουμε ξεχωριστά το αλεύρι Ζέας με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα των κολοκυθιών.
- Βήμα 4: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Βήμα 5: Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, θρυμματίζουμε με τα χέρια την υπόλοιπη φέτα από πάνω και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 178 kcal
- Υδατάνθρακες: 25,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 15,8 γρ.
- Λιπαρά: 12,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Πηγή: https://www.newsbeast.gr