ΚεντρικήΜαγειρική

Μπουκιές κοτόπουλου με μουστάρδα & πιπεριές

21/7/2025

Υλικά (2-3 μερίδες)

  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα νερό
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές. Ύστερα, σβήνουμε με το κρασί.
  • Βήμα 2: Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και την πιπεριά.
  • Βήμα 3: Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Το φαγητό χρειάζεται 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 360 kcal
  • Υδατάνθρακες: 2,0 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 35,5 γρ.
  • Λιπαρά: 10,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,8 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Related posts

Εννέα τροφές που μπορούν να πυροδοτήσουν μία κρίση ημικρανίας

xristiana

Όλα τα μυστικά του Skin Cycling από την CATRICE

xristiana

Tι κοινό έχει το συζυγικό σεξ με μία καντίνα στην εθνική;

xristiana