ΚεντρικήΜαγειρική

Αυτά τα muffins φράουλας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι πεντανόστιμα

14/7/2025

Υλικά
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1¼ φλ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες)
½ φλ. άγλυκος πουρές μήλου (applesauce)
8 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλ. φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες

Jenny.Gr
Freepik

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε τις φόρμες για 12 muffins. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα 3 είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, τον πουρέ μήλου, 7 κ.σ. ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ύστερα προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προθέτουμε 1 φλ. φράουλες. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 φόρμες (περίπου ⅓ φλ. η κάθε μία). Από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες και πιέζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ζάχαρη. Ψήνουμε τα muffins για 5 λεπτά στους 200°C. Και χωρίς να τα βγάλουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 175°C και ψήνουμε άλλα 16-17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Καλή απόλαυση.

Related posts

Όταν οι εικόνες αφηγούνται

xristiana

Korean μυστικά ομορφιάς για λαμπερή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα

xristiana

Κλιματική αλλαγή: Συνέδριο για την ενεργειακή φτώχεια στη Δυτική Ελλάδα

xristiana