ΚεντρικήΜαγειρική

Ταρτάκια με σπανάκι και σφολιάτα

20/6/2025

Υλικά

Κομμάτια: 20

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα ταρτάκια με σπανάκι και σφολιάτα, ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γέμιση: ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
  3. Τα σοτάρουμε καλά να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
  5. Τότε, προσθέτουμε τη φέτα, τον μάραθο ή τον άνηθο και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  7. Λαδώνουμε ελαφρά 20 πυρίμαχα φορμάκια για μάφιν και βάζουμε μέσα από ένα σφολιατάκι.
  8. Τα αλείφουμε με λίγο από το χτυπημένο αυγό, με ένα πινέλο.
  9. Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι με τη γέμιση σπανακιού.
  10. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αυγό και το τυρί.
  11. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταρτάκια σπανακιού.
  12. Τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.

Related posts

Διαδραστική μουσική παράσταση στο ΝΙΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: ‘O μύθος της ελιάς’

xristiana

Πυρκαγιά στην Λακωνία: Καλύτερη η εικόνα στον Πάρνωνα – Χωρίς ενεργό μέτωπο

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 14/6/2025

xristiana