ΚεντρικήΜαγειρική

Πρωτεϊνικό σοκολατογλυκό με γιαούρτι

4/6/2025

Υλικά (5-6 μερίδες)

Για τη βάση

  • 4 ασπράδια αβγών
  • 60 γρ. μέλι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 50 γρ. άγλυκο κακάο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5-6 σταγόνες στέβια

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη όλα τα υλικά για τη βάση του κέικ.
  • Βήμα 2: Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 15 λεπτά.
  • Βήμα 3: Παράλληλα, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βήμα 4: Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια απλώνουμε την επικάλυψη σοκολάτας από πάνω.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μαλλιά: Τα superfoods που τα δυναμώνουν

xristiana

Φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ στο Ηράκλειο

xristiana

Διακοπές και υπογονιμότητα: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος σύλληψης το καλοκαίρι

xristiana