ΚεντρικήΜαγειρική

Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού

22/6/2025

Υλικά

Μερίδες: για ταψί περίπου 32×38 εκ., για 8 μερίδες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κανελόνια με μανιτάρια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα μανιτάρια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  4. Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Τα αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  6. Γεμίζουμε με την κρέμα μανιταριών τα κανελόνια (με κουτάλι ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  7. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζωμό ή το νερό με το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπίπερο, έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανελόνια.
  8. Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε τα κανελόνια για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 93.

Related posts

Born to be Different

xristiana

Ενταξιακό Τουρνουά Bocce, σε συνεργασία με την Special Olympics Hellas

xristiana

Το αντηλιακό λάδι είναι η προστατευτική εκδοχή για το λάδι μαυρίσματος. Τι πρέπει να γνωρίζετε

xristiana