2/6/2025
Υλικά
- 100 γρ. τυρί cottage
- 2 αυγά
- 150 γρ. βρώμη
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 ml γάλα
- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- Σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
- Φρέσκα μούρα (ή τα φρούτα της επιλογής σας), για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε τη βρώμη, το τυρί cottage, τα αυγά και τη βανίλια στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
- Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ξανά.
- Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο από το βούτυρο στο τηγάνι.
- Ρίξτε κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι και ψήστε για 2- 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Σερβίρετε σε μια στοίβα, περιχύστε με σιρόπι σφενδάμου και γαρνίρετε με τα αγαπημένα σας φρούτα.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr