20/6/2025
Υλικά
Κομμάτια: 20
Γέμιση
Διαδικασία
- Για τα ταρτάκια με σπανάκι και σφολιάτα, ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γέμιση: ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
- Τα σοτάρουμε καλά να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
- Τότε, προσθέτουμε τη φέτα, τον μάραθο ή τον άνηθο και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ελαφρά 20 πυρίμαχα φορμάκια για μάφιν και βάζουμε μέσα από ένα σφολιατάκι.
- Τα αλείφουμε με λίγο από το χτυπημένο αυγό, με ένα πινέλο.
- Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι με τη γέμιση σπανακιού.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αυγό και το τυρί.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα ταρτάκια σπανακιού.
- Τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.