News ΑΜΕΑΚεντρική

Πτολεμαΐδα: Νέο λεωφορειάκι για το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Κοζάνης

26/6/2025

Μετά από έναν αγώνα έξι χρόνων, που στηρίχθηκε στη δύναμη της τοπικής κοινωνίας, την αλληλεγγύη και τη συλλογική προσπάθεια, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης απέκτησε το δικό του ειδικά διαμορφωμένο όχημα μεταφοράς ατόμων με αμαξίδιο.

“Το νέο «ταξί» του Συλλόγου ΑμεΑ δεν είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς. Είναι ένα όχημα κοινωνικής δικαιοσύνης, ένα μήνυμα προσβασιμότητας και ένα φωτεινό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτύχει μια κοινότητα όταν ενώνεται για καλό σκοπό”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μιχάλης Μίγγος, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΠΕ Κοζάνης. “

Στην επαρχία δυστυχώς δεν υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες και με αυτό το ταξί θα βγάλουμε από τον κοινωνικό αποκλεισμό και θα σπουδάσουμε και άλλα παιδιά με κινητικά προβλήματα”, πρόσθεσε.

“Με ένα όχημα δε λύνονται όλα τα προβλήματα αλλά μπορούμε και βοηθάμε τα παιδιά που πρέπει να μετακινηθούν σε σχολεία και πανεπιστήμια αλλά και ασθενείς”, επισήμανε.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gr

Related posts

Η καλοκαιρία επηρεάζει τις αρκούδες του Αρκτούρου και δεν τους επέτρεψε να βυθιστούν ακόμη σε χειμέριο λήθαργο

xristiana

Σκλήρυνση κατά πλάκας: 7 συμβουλές που θα σας ανακουφίσουν από τη δυσκοιλιότητα

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 26/6/2025

xristiana