4/6/2025
Υλικά (5-6 μερίδες)
Για τη βάση
- 4 ασπράδια αβγών
- 60 γρ. μέλι
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. άγλυκο κακάο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. άγλυκο κακάο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5-6 σταγόνες στέβια
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη όλα τα υλικά για τη βάση του κέικ.
- Βήμα 2: Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 15 λεπτά.
- Βήμα 3: Παράλληλα, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βήμα 4: Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια απλώνουμε την επικάλυψη σοκολάτας από πάνω.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr