5/6/2025
Υλικά (10 μερίδες)
- 2 μπανάνες
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο (ιδανικά με έξτρα πρωτεΐνη)
- 1 αυγό + 2 ασπράδια (ή εναλλακτικά 4 ασπράδια)
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
- λίγο φιλέ αμυγδάλου
Για τη γέμιση
- 2 γεμάτες κ.σ. cottage cheese
- 1 κ.σ. μέλι
- 1½ κ.γ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Λιώνουμε τις μπανάνες. Με μία μαρίζ ή έναν αυγοδάρτη, τις ανακατεύουμε καλά με το φυστικοβούτυρο, το αυγό, τα ασπράδια, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομογενοποιημένος χυλός.
- Βήμα 2: Σε ξεχωριστό μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας το cottage cheese με το μέλι και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βήμα 3: Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τον μισό χυλό, συνεχίζουμε με τη γέμιση cottage και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
- Βήμα 4: Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο φιλέ αμυγδάλου.
- Βήμα 5: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr