ΚεντρικήΜαγειρική

Χαλούμι με αβοκάντο

1/6/2025

Υλικά (1 μερίδα)

  • 40 γρ. χαλούμι
  • ¼ αβοκάντο
  • 3-4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 1 βραστό αβγό (ιδανικά μελάτο)
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • λίγες σταγόνες μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 2: Παράλληλα, βράζουμε το αβγό για 4-5 λεπτά, ώστε ο κρόκος να παραμείνει μελάτος.
  • Βήμα 3: Πολτοποιούμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με το λεμόνι, τον μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και αλατοπίπερο.
  • Βήμα 4: Σερβίρουμε βάζοντας στη βάση του πιάτου το ψημένο χαλούμι, από πάνω την αλοιφή αβοκάντο, το βραστό αβγό κομμένο στη μέση και, τέλος, λίγες σταγόνες μέλι για γευστική αντίθεση.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Ταύρε, οι οικογενειακές υποθέσεις σε φορτίζουν»

xristiana

Δωρεάν Εμβολιασμός Για Τον Έρπη Από Τον Δήμο Θεσσαλονίκης Στους Ανθρώπους Από 60 Έως 75 Ετών

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Από Τον Σύλλογο “Ευ Ζω Με Τον Καρκίνο”

xristiana