ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα μασκαρπόνε και σολομό με λεμόνι

20/3/2025

Υλικά

  • 350 γρ. ζυμαρικά
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. φέτες καπνιστού σολομού, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • Το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή για να κόψετε φαρδιές λωρίδες φλούδας από το λεμόνι και, στη συνέχεια, κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
  2. Στύψτε το χυμό και αφήστε τον στην άκρη.
  3. Ρίχνετε το χυμό και 1,25 λίτρο (5 φλιτζάνια) νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάστε και φέρτε το νερό σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το νερό να ξαναπάρει βράση.
  5. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε 2- 3 λεπτά, για 12 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι σχεδόν al dente.
  6. Προσθέστε το μασκαρπόνε και το baby σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μασκαρπόνε.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  8. Ανακατέψτε το λεμόνι και το σολομό σε κομμάτια.
  9. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Θέλεις φυσικά και γεμάτα φρύδια;

xristiana

ΔΠΜΣ “Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον” από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

xristiana

Δάγκωμα γλώσσας: Οι πρώτες βοήθειες και η θεραπεία

xristiana