ΚεντρικήΠεριβάλλον

Δενδροφύτευση στον Δήμο Πλατανιά, σε συνεργασία με τις Σχολικές Μονάδες

27/3/2025

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025 στις 09:00π.μ., στο πλαίσιο ενίσχυσης πρασίνου και μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση με εκατοντάδες είδη ενδημικών φυτών, παράπλευρα της επαρχιακής οδού (στο ΄΄ύψος΄΄ της Ιστορικής γέφυρας του Κερίτη) και σε μήκος περίπου 300 μέτρων.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται, με τη μέριμνα του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία του Δήμου Πλατανιά, καθώς και με την υποστήριξη και τη συμμετοχή μαθητών των Σχολικών Μονάδων της Δ.Ε. Μουσούρων και Δημοτών.

Οι στόχοι της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος χλωρίδας και πανίδας, με τοπική και μεσογειακή βιοποικιλότητα, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης στο Δήμο Πλατανιά καθώς και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους νέους μας Δημότες. .

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τι είναι το «Φαινόμενο Σκάλι» από τους X-Files που έχει εμπνεύσει χιλιάδες γυναίκες να γίνουν επιστήμονες

xristiana

Ποιοι κινδυνεύουν λιγότερο να αναπτύξουν σύνδρομο long Covid

xristiana

Αυτό είναι το πιο υγιεινό φρούτο του κόσμου, σύμφωνα με ερευνητές

xristiana