ΚεντρικήΜαγειρική

Σοκολατένια πορτοκαλόπιτα με χουρμάδες

7/3/2025

Υλικά (10-12 μερίδες)

Για το κέικ

  • 450 γρ. πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα
  • 250 γρ. βασιλικούς χουρμάδες
  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 150 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 4 κ.σ. λάδι καρύδας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη μαρμελάδα πορτοκάλι

  • 2 πορτοκάλια καθαρισμένα από φλούδα και κουκούτσια
  • 4 βασιλικούς χουρμάδες
  • 2 κ.σ. σπόροι chia
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα με στέβια
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Μουλιάζουμε τους βασιλικούς χουρμάδες για 5’ σε ζεστό νερό.
  • Βήμα 2: Χτυπάμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά του κέικ μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Βήμα 3: Σε ένα στρογγυλό πυρέξ ή ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τον χυλό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, στον αέρα, για 40’.
  • Βήμα 4: Xτυπάμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  • Βήμα 5: Λίγο πριν βγει το κέικ από το φούρνο και όσο παγώνει η μαρμελάδα στο ψυγείο, λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας, έως ότου έχουμε τη σοκολάτα σε υγρή γυαλιστερή μορφή.
  • Βήμα 6: Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει. Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα και μετά τη σοκολάτα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Διανομή Προϊόντων Στις Οικογένειες Του ΚΕΑ-TEBA, Από Τον Δήμο Καρδίτσας

xristiana

Οι τάσεις στην υγεία το 2024 μιλούν για ενέργεια και ενυδάτωση

xristiana

«Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Το Νέο Podcast Του «Άλμα Ζωής» Για Τον Καρκίνο Του Μαστού

xristiana