ΚεντρικήΜαγειρική

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με μαύρη σοκολάτα

21/3/2025

Υλικά (περίπου 30 κουλουράκια με μέτριο μέγεθος)

  • 650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ολικής άλεσης
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 210 γρ. χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. λάδι καρύδας

Για την επικάλυψη

  • 70-80 γρ. κουβερτούρα με στέβια
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.
  • Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού (θα αφρίσει λίγο). Ύστερα, το προσθέτουμε κι αυτό στο αρχικό μπολ χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
  • Βήμα 4: Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι σε δύο ή τρεις δόσεις. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 5: Όταν πλέον έχουμε μία εύπλαστη ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πετάλου.
  • Βήμα 6: Ψήνουμε τα κουλουράκια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 15-20’. Όταν βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  • Βήμα 7: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας.
  • Βήμα 8: Βουτάμε τις άκρες από τα κουλουράκια στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Η γνωστή έκθεση «Ανακύκλωση & Τέχνη» του Χρήστου Κοντόπουλου στο Δήμο Ηλιούπολης

xristiana

1η Διημερίδα Μαθηματικών από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

xristiana

Κατασκευές: Ωρολογιακή βόμβα πληθωρισμός και επιτόκια για τη χρηματοδότηση των έργων

xristiana