21/3/2025
Υλικά (περίπου 30 κουλουράκια με μέτριο μέγεθος)
- 650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ολικής άλεσης
- 4 κ.σ. μέλι
- 210 γρ. χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. λάδι καρύδας
Για την επικάλυψη
- 70-80 γρ. κουβερτούρα με στέβια
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.
- Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού (θα αφρίσει λίγο). Ύστερα, το προσθέτουμε κι αυτό στο αρχικό μπολ χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
- Βήμα 4: Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι σε δύο ή τρεις δόσεις. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Βήμα 5: Όταν πλέον έχουμε μία εύπλαστη ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πετάλου.
- Βήμα 6: Ψήνουμε τα κουλουράκια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 15-20’. Όταν βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
- Βήμα 7: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας.
- Βήμα 8: Βουτάμε τις άκρες από τα κουλουράκια στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr