24/3/2025
Υλικά (40 μικρά κεφτεδάκια)
- 1 καρότο
- 1 γλυκοπατάτα
- 1/2 μεσαίο κουνουπίδι
- 1 αβγό
- 160 γρ. κίτρινο τυρί light τριμμένο
- 250 γρ. αλεύρι βρόμης ή αλεσμένη βρόμη
- 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Αλέθουμε το καρότο, το κουνουπίδι και τη γλυκοπατάτα σε έναν πολυκόφτη.
- Βήμα 2: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αλεσμένα λαχανικά και προσθέτουμε το αβγό, το τυρί και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε και το αλεύρι βρόμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε 40 μικρά κεφτεδάκια.
- Βήμα 4: Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 25-30’.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr