ΚεντρικήΜαγειρική

Κεφτεδάκια λαχανικών

24/3/2025

Υλικά (40 μικρά κεφτεδάκια)

  • 1 καρότο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1/2 μεσαίο κουνουπίδι
  • 1 αβγό
  • 160 γρ. κίτρινο τυρί light τριμμένο
  • 250 γρ. αλεύρι βρόμης ή αλεσμένη βρόμη
  • 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Αλέθουμε το καρότο, το κουνουπίδι και τη γλυκοπατάτα σε έναν πολυκόφτη.
  • Βήμα 2: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αλεσμένα λαχανικά και προσθέτουμε το αβγό, το τυρί και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε και το αλεύρι βρόμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε 40 μικρά κεφτεδάκια.
  • Βήμα 4: Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 25-30’.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Η σωστή φροντίδα για χέρια με ξηρότητα

xristiana

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων με διακριτικό τίτλο «ΚΕΜΑΕΔ»

xristiana

Μπορεί η έλλειψη πρωτεΐνης να προκαλέσει τριχόπτωση;

xristiana