ΚεντρικήΜαγειρική

Κεφτεδάκια λαχανικών

24/3/2025

Υλικά (40 μικρά κεφτεδάκια)

  • 1 καρότο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1/2 μεσαίο κουνουπίδι
  • 1 αβγό
  • 160 γρ. κίτρινο τυρί light τριμμένο
  • 250 γρ. αλεύρι βρόμης ή αλεσμένη βρόμη
  • 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Αλέθουμε το καρότο, το κουνουπίδι και τη γλυκοπατάτα σε έναν πολυκόφτη.
  • Βήμα 2: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αλεσμένα λαχανικά και προσθέτουμε το αβγό, το τυρί και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε και το αλεύρι βρόμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε 40 μικρά κεφτεδάκια.
  • Βήμα 4: Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 25-30’.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εξανθήματα στα παιδιά: Πώς θα καταλάβετε αν είναι σοβαρά

xristiana

Πάνω από τους μισούς καρκίνους εντοπίζονται σε άτομα άνω των 65 ετών

xristiana

Για ποιες μορφές καρκίνου αυξάνουν τον κίνδυνο τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

xristiana