News ΑΜΕΑΚεντρική

Η σημασία της Πρώιμης Παρέμβασης για τα παιδιά & για τις οικογένειές τους

21/3/2025

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Μαθητών & Αποφοίτων ΑμεΑ Π.Ε. Έβρου «ΦΑΡΟΣ ΑμεΑ», σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025 και ώρες 9:30 -13:30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ορεστιάδας, με θέμα : «Η σημασία της Πρώιμης Παρέμβασης για τα παιδιά & για τις οικογένειές τους»

Η ημερίδα απευθύνεται σε ιατρούς, θεραπευτές, ειδικούς ψυχικής υγείας, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, φοιτητές τμημάτων εκπαίδευσης, ψυχολογίας, κοινωνικών επιστημών και ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, κυρίως απευθύνεται σε γονείς, με σκοπό την κατανόηση της σημασίας, τόσο της πρώιμης παρέμβασης, απαραίτητη για τη μελλοντική ανάπτυξη και κατάκτηση του μέγιστου των δεξιοτήτων του παιδιού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του, όσο και της έγκαιρης διάγνωσης και ανίχνευσης πιθανών αναπτυξιακών διαταραχών από την βρεφική ακόμα ηλικία, που θα οδηγήσει στον άμεσο σχεδιασμό του ατομικού πλάνου παρέμβασης και με απώτερο στόχο την ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας στην προώθηση της πρώιμης παρέμβασης, αλλά και την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη και της ίδιας της οικογένειας.

Στόχος του Συλλόγου μας είναι, μέσα από την Ημερίδα αυτή να αναδειχθεί η σπουδαιότητα πέντε βασικών παραγόντων για την έγκαιρη παρέμβαση και υποστήριξη των
παιδιών και των οικογενειών τους, οι οποίες είναι: η Ευαισθητοποίηση γονέων και κοινότητας, η έγκαιρη και έγκυρη Ανίχνευση και ο Εντοπισμός νευροψυχικών, νοητικών και
σωματικών δυσλειτουργιών, η Ενημέρωση των γονέων, η Διάγνωση και η Εξατομικευμένη Παρέμβαση από την βρεφική ακόμα ηλικία.

Πηγή: https://farosamea.gr


Related posts

Ισπανία: Ζώντας με «δελτία» στο νερό – Εκατομμύρια πολίτες υπό περιορισμό κατανάλωσης

xristiana

Μια συζήτηση, με ελληνικό χρώμα, για το κλίμα στην καρδιά της Ανταρκτικής

xristiana

Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας-Ανοιχτοί Δρόμοι 2023

xristiana