ΚεντρικήΚοινωνικά

« ΕΚΘΕΣΗ ΟΠΛΩΝ & ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1821» ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΤΣΙΡΑ

4\3\2025…

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηλιούπολη

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Αρμεναίων Μεσσηνίας & τον Σύλλογο Ελληνομνήμονες Καλαμάτας, τιμώντας τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, διοργανώνει την «Έκθεση Όπλων & Κειμηλίων του Αγώνα 1821» του συλλέκτη Σπύρου Κατσίρα.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Ηλιούπολης Ευστάθιος Ψυρρόπουλος την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025 & ώρα 18.30

Θα παρουσιαστεί μέρος από την συλλογή του συλλέκτη όπλα- κειμήλια & είδη καθημερινής χρήσης που χρησιμοποιούσαν οι αγωνιστές που πήραν μέρος στην Επανάσταση του 1821.

Τα κειμήλια έχουν παρουσιαστεί δύο φορές στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (2022 & 2024) και σε πολλές περιοχές κατόπιν πρόσκλησης από Δήμους και φορείς (Σέρρες, Νάουσα, Τρίπολη, Νίσυρο, Αίγιο, Αιτωλικό, Άμφισσα, Γαλαξίδι, Καρδαμύλη, Αρχαία Κόρινθο κ.α.).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Συλλέκτης, «τα αντικείμενα έχουν τη δική τους προσωπικότητα και θα μείνουν εδώ, ώστε να περάσουν στην επόμενη γενιά».

Διάρκεια Έκθεσης:

09 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου 2025                            

Ώρες λειτουργίας: 

Καθημερινές: 10:00-14:00 & 17:00-21:00

Σάββατο-Κυριακή: 10:00-14:00 & 17:00-21:00

τηλ. επικ.:  210-9901400                   

Είσοδος Ελεύθερη

Related posts

Αναβιώνουν και φέτος το “γρουνάδκου” στα Βασιλικά και “τα Τσιγαρίδια” στην Περιστερά

xristiana

Τα μυστικά του ρουζ

xristiana

Χανιά: Μεγάλη Μουσική Βραδιά Αγάπης με την Πέγκυ Ζήνα στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου

xristiana