ΚεντρικήΜαγειρική

Απολαυστικό ριζότο με αφρώδες κρασί, λεμόνι και δεντρολίβανο

3\3\2025…

Υλικά
320 γρ. ρύζι για ριζότο
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
60 γρ. βούτυρο
Δενδρολίβανο
Λεμόνι
Αλεύρι
Αφρώδες κρασί

Εκτέλεση
Για το ριζότο με αφρώδες κρασί, λεμόνι και δεντρολίβανο, φρυγανίζουμε το ρύζι στεγνό σε μια κατσαρόλα για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ύστερα ρίχνουμε 1/2 ποτήρι αφρώδες κρασί και μαγειρεύουμε το ρύζι για 15-17 λεπτά, βρέχοντάς το κάθε τόσο με μια κουτάλα ελαφρώς αλατισμένο βραστό νερό.

Σβήνουμε το ριζότο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 δευτερόλεπτα και μετά το ανακατεύουμε με ακόμη 1/2 ποτήρι αφρώδες κρασί, το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.

Πλένουμε καλά 4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα δάχτυλο σπορέλαιο για 30-40 δευτερόλεπτα.

Μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα, γαρνίρουμε με το τηγανισμένο δεντρολίβανο, λίγο ξύσμα λεμονιού και ροζ πιπέρι. Καλή απόλαυση.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Φιλιώ Χαϊδεμένου «Η Μικρασιάτισσα» – Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας

xristiana

Boxer shorts το νέο fashion must

xristiana

Απόκριες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

xristiana