ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα κολοκύθας

11\3\2025

Υλικά (4 μερίδες)

  • 800 γρ. κολοκύθα (το 1/4 μιας μεγάλης κολοκύθας ή το 1/2 μιας butternut squash), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
  • 1 πράσο σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη ή περίπου 15g φρέσκο τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 lt νερό
  • 1 κύβο λαχανικών χωρίς συντηρητικά
  • 300 ml γάλα φυτικό χωρίς ζάχαρη (καρύδα/αμύγδαλο)
  • 1 μικρή κονσέρβα κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο) στην κατσαρόλα σε μεγάλα κομμάτια με το λάδι για 4-5’, σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το νερό μαζί με τον κύβο και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι τα κομμάτια της κολοκύθας να μαλακώσουν εντελώς (χρειάζονται 20-25’).
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας, συνεχίζοντας το βράσιμο για λίγα λεπτά.
  • Βήμα 4: Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ και είναι έτοιμη!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr….

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής

xristiana

Πένες με ελιές και παρμεζάνα

xristiana

Ξενάγηση για Άτομα με Αναπηρίες στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Open House 2024

xristiana