ΚεντρικήΜαγειρική

Λαχταριστή πανακότα με σοκολάτα

5\3\2024

Η πανακότα είναι μια πασίγνωστη ιταλική κρέμα, ιδιαίτερα απαλή και νόστιμη. Ετοιμάστε αυτή την πανακότα με σοκολάτα και θα κατακτήσει όποιον τη δοκιμάσει.

Υλικά
500 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 γρ. άγαρ άγαρ

Εκτέλεση
Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια και μετά τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας.

Όταν η κρέμα είναι ζεστή, προσθέτουμε το άγαρ άγαρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά.

Διατηρούμε πάντα τη θερμοκρασία χαμηλή για να μην καούν τα υλικά.

Όταν η κρέμα αρχίσει να βράζει ελαφρώς, προσθέτουμε τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά. Αδειάζουμε σε φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Καλή απόλαυση.

Πηγή https://jenny.gr

Related posts

Thess Clean – Thess Green

xristiana

«Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ στο Ανοιχτό Θέατρο Σάρα Μαρκοπούλου

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 27\11

xristiana