ΚεντρικήΜαγειρική

Καλαμάρι γεμιστό με ρικότα

25\2\2024

Υλικά
4 καλαμάρια, ήδη καθαρισμένα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
400 γρ. ρικότα
1 αυγό
Τριμμένη φρυγανιά για γεύση
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
Λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή ένα μείγμα από φιστίκια, αμύγδαλα και φουντούκια

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Φρυγανίζουμε ελαφρά τα φιστίκια Αιγίνης. Και σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη ρικότα με τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, την παρμεζάνα, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, λίγη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη γέμιση (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση. Μην προσθέτετε πολλή γέμιση, γιατί το καλαμάρι θα συρρικνωθεί κατά το μαγείρεμα και μπορεί να σπάσει. Κλείνουμε τις άκρες με μια οδοντογλυφίδα. Στο τηγάνι σοτάρουμε σε λάδι το σκόρδο σε, προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε γρήγορα σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, ύστερα προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Αφαιρούμε το σκόρδο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15-18 λεπτά, γυρίζοντάς τα καλαμάρια μια-δυο φορές. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε με ντοματίνια και ρόκα. Καλή απόλαυση.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Dr Victor Chang (Βίκτορ Τσανγκ)

xristiana

Εργαστήριο: «Προωθώντας την επικοινωνία στον αυτισμό: πρακτικές αρχές για νευροτυπικούς»

xristiana

Έξι συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν μια θρόμβωση. Τι πρέπει να κάνετε

xristiana