ΚεντρικήΜαγειρική

Λαζάνια με σάλτσα μελιτζάνας

4\3\2024

Υλικά

  • 1 συσκευασία λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • Για τη σάλτσα
  • 2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά καρέ
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Καθαρίζουμε τα λαχανικά για τη σάλτσα και τα κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να βγάλει το άρωμά του. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2ο

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά μέχρι να δέσει αλλά να παραμείνει ζουμερή. Στο τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Βήμα 3ο

Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αβγά με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα με κρεμώδη υφή. Ενσωματώνουμε και τη γραβιέρα.

Βήμα 4ο

Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και απλώνουμε στη βάση του λίγη σάλτσα. Κάνουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια, τα περιχύνουμε με σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και συνεχίζουμε κατά αυτό τον τρόπο τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τέλος, καλύπτουμε το φαγητό με τη σάλτσα γιαουρτιού και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 5ο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή https://www.vita.gr

Related posts

Κρεμμυδόπιτα με καρύδια και βότανα

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

07/11: Επενδύστε χρόνο μόνο σε πράγματα που αξίζουν

xristiana