19\3\2025…
Υλικά (12-15 τεμάχια)
- 250 γρ. αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. καρότο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κ.σ. σπόρους chia
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ψιλοτρίβουμε τα καρότα, αλατίζουμε και τα σουρώνουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Βήμα 2: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά ένα-ένα και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν το ζυμάρι βγει πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι με το μάτι – αν βγει πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Βήμα 3: Αφού πλάσουμε πολύ καλά, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20’.
- Βήμα 4: Πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια (περίπου 20 γρ. και 20 εκ. το καθένα), τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15-20’ στους 160οC, ιδανικά στον αέρα.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr